ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ – ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Συμβουλές

Τι πρέπει να ξέρετε για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας:

Πρέπει να αναφέρονται δια του τηλεφώνου τα εμφανή προβλήματα ή τα εμπόδια που παρατηρούνται και θα δυσκολέψουν τη φόρτωση ή την προσέγγιση του γερανού στο υπό μεταφορά όχημα. Αυτό γιατί μπορεί να χρειαστεί επιπλέον εξοπλισμός ή διαφορετικό όχημα εξυπηρέτησης.

Πριν και κατά τη μεταφορά από την οδική βοήθεια του οχήματος σας αυτό πρέπει να φέρει την άδεια κυκλοφορίας του.

Τα μεταφερόμενα οχήματα από την επιχείρησή μας (γερανοί δημοσίας χρήσεως) δεν υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα.

Για τα οχήματα που δε συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες ή άλλο οικείο του πρόσωπο θα πρέπει να λαμβάνετε αντίγραφο έντυπο που περιγράφει την κατάσταση του οχήματος και το οποίο σας κατοχυρώνει σε περίπτωση ζημιών από την επιχείρηση που σας εξυπηρετεί.

Τα υπό εξυπηρέτηση οχήματα (ειδικά τα σύγχρονα) για την έλξη τους είναι εφοδιασμένα με αποσπώμενο γάτζο. Το εργαλείο αυτό είναι εξολοκλήρου μεταλλικό. Στη μία πλευρά του έχει τη μορφή βίδας και βιδώνεται στο αμάξωμα και στην άλλη πλευρά του έχει το σχήμα θηλιάς. Ο γάτζος πρέπει πάντα να βρίσκεται εντός του οχήματός σας. Εάν δεν υφίσταται το εργαλείο αυτό (πιθανή απώλεια ύστερα από προηγούμενη μεταφορά) τότε η εξυπηρέτηση καθίσταται δυσχερής και προβληματική. Η ευθύνη εξυπηρέτησης με δέσιμο και τράβηγμα σε άλλο σημείο του οχήματος γίνεται με ευθύνη του ιδιοκτήτη. Οι έμπειροι επαγγελματίες γνωρίζουν πως να προφυλάξουν την περιουσία σας αλλά ποτέ δεν εξαλείφεται το ενδεχόμενο ζημιάς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλειά σας:

Εάν κατά το χρόνο αναμονής της οδικής βοήθειας και ενώ είστε εντός του ακινητοποιημένου οχήματός σας διατρέχετε κίνδυνο από τα διερχόμενα οχήματα ή από άλλο λόγο επιβάλλεται να καλέσετε την τροχαία. Τηλέφωνα της τροχαίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στην υποενότητα Χρήσιμα/Πληροφορίες – Τηλέφωνα Τροχαίας.

Σε περίπτωση τραυματισμού καλέστε 166 ενώ θα ήταν καλό να έχετε υπόψη σας τις οδηγίες που παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας στην υποενότητα Χρήσιμα/Πληροφορίες-166.

Ποτέ δε στεκόμαστε πίσω από το όχημα κατά τη διάρκεια που έλκεται από το συρματόσχοινο για να φορτωθεί ή από κάτω από το όχημα αν χρησιμοποιείται γερανός / παπαγάλος.

Από τη στιγμή της ακινητοποίησής και ειδικά εφόσον το όχημά σας είναι εντός του δρόμου/λεωφόρου/αυτοκινητοδρόμου πρέπει να διατηρείτε τα αλάρμ αναμμένα και με προσοχή να βάλετε το προειδοποιητικό σήμα (τρίγωνο) στο οδόστρωμα σε απόσταση μεταξύ 50 και 100 μέτρων από το όχημά σας.

Αν ακινητοποιηθήκατε από ηλεκτρικά ή από υπερθέρμανση της μηχανής μην επιχειρήσετε άμεσα άνοιγμα του καπό ή εργασίες στο χώρο της μηχανής και ειδικά αν δεν έχετε σχετικές γνώσεις. Να χρησιμοποιείτε γάντια αν επιχειρήσετε το οτιδήποτε. Ένας πυροσβεστήρας πρέπει να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.

Εάν βιδώσετε εσείς το γάτζο (βλ. επεξήγηση στο άρθρο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας) στο όχημά σας βεβαιωθείτε ότι έχει σφίξει απόλυτα. Αν έχετε αμφιβολία για την ορθότητα της ενέργειάς σας αναφέρετέ το στον επαγγελματία που θα σας εξυπηρετήσει για ένα τελικό έλεγχο.

Ποτέ μην επιχειρείτε αλλαγή ελαστικού σε πολυσύχναστο δρόμο που σας εκθέτει στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Σε τέτοια περίπτωση ο νόμος επιβάλλει ακόμα και σε όλους όσους έχουν δικαίωμα για τέτοια εργασία πρωτίστως την μεταφορά του οχήματος σε ασφαλές μέρος.