ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ – ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Συχνές ερωτήσεις

Σε τι συνίστανται οι υπηρεσίες οδικής βοήθειας?

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδος οι υπηρεσίες οδικής βοήθειας συνίστανται σε:

  • Επί τόπου επισκευή του οχήματος.
  • Μεταφορά του οχήματος, μέχρι τον πλησιέστερο ή καταλληλότερο τόπο για την επί τόπου επισκευή του.
  • Μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο επισκευής οχημάτων επιλογής του ιδιοκτήτη του, καθώς και η μεταφορά του οδηγού και των επιβατών του οχήματος μέχρι τον πλησιέστερο τόπο από τον οποίο θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε άλλα μέσα κατά την επιλογή του δικαιούχου της παροχής οδικής βοήθειας, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η επιχείρηση οδικής βοήθειας και οι οποίες προβλέπονται στη Σύμβαση οδικής βοήθειας.
  • Μεταφορά του οχήματος, καθώς και του οδηγού και των επιβατών του μέχρι την κατοικία τους, το σημείο εκκίνησης ή τον αρχικό προορισμό τους εντός της Ελλάδας, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η επιχείρηση οδικής βοήθειας.

Με ποιο τρόπο μπορώ να λάβω υπηρεσίες οδικής βοήθειας?

Υπηρεσίες οδικής βοήθειας μπορεί κάποιος να λάβει περιορισμένα ή εκτενώς μόνο από:

  • Ασφαλιστικές εταιρίες με αντίστοιχη καταβολή ασφαλίστρου.
  • Μη ασφαλιστικές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας έναντι συνδρομής.
  • Τις επιχειρήσεις μεταφοράς, ανέλκυσης και ρυμούλκησης με οχήματα δημοσίας χρήσεως έναντι κομίστρου/ εφάπαξ ποσού.

Πως μπορώ να το μεταφέρω το όχημά μου που δε φέρει πινακίδες?

Οι επιχειρήσεις γερανών δημοσίας χρήσεως είναι οι μόνες που μπορούν να εξυπηρετήσουν οχήματα που δε φέρουν πινακίδες (αριθμό κυκλοφορίας) με εφάπαξ ποσό / κόμιστρο που θα συμφωνηθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Τι είναι η φροντίδα ατυχήματος και ποια η διαφορά με την οδική βοήθεια ως όρος σε συμβόλαιο?

Φροντίδα ατυχήματος είναι ο όρος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που μας καλύπτει μόνο σε περίπτωση ατυχήματος. Σε τέτοια περίπτωση προσέρχεται ή μας καλεί εκπρόσωπος της εταιρίας που είμαστε ασφαλισμένοι και μας βοηθά στο να γίνει καταγραφή (δήλωση) της ζημιάς. Επίσης εάν το όχημά μας έχει πάθει βλάβη από το τρακάρισμα δικαιούμαστε μεταφορά προς συνεργείο, την οικία μας ή άλλο επιθυμητό χώρο.

Η οδική βοήθεια όταν συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιο μας μας καλύπτει για να λάβουμε βοήθεια σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ακινητοποίηση. Δηλαδή μας καλύπτει επιπλέον σε περίπτωση βλάβης του οχήματός μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι της οδικής βοήθειας που προστρέχουν μπορούν πολλές φορές να βοηθήσουν να ξεπεραστεί το πρόβλημά μας όπως σε περίπτωση π.χ. εξασθενημένης μπαταρίας, σκασμένου ελαστικού ή άλλη κάποιας άλλης απλής βλάβης.

Πότε με συμφέρει να κάνω συμβόλαιο με ασφαλιστική και πότε να βασίζομαι στους επαγγελματίες με γερανούς δημοσίας χρήσεως?

Στην παρούσα περίοδο που οι οικονομικές δυσκολίες είναι καθημερινό φαινόμενο πολύς κόσμος αναρωτιέται αν τον συμφέρει να προσθέσει στους όρους του ασφαλιστηρίου του την υπηρεσία της οδικής βοήθειας. Κάνοντας κάποιος μία έρευνα αγοράς καταλήγει στα εξής συμπεράσματα. Αν το όχημά μας είναι σχετικά καινούριο ή το διατηρούμε σε καλή κατάσταση πιθανόν να μην αξίζει να προσθέσουμε την οδική βοήθεια στο ασφαλιστήριό μας. Αν κάνουμε πολλά ταξίδια ή επιφυλασσόμαστε για την αξιοπιστία του οχήματος μας τότε πιθανόν να μας συμφέρει να κάνουμε συμβόλαιο. Επίσης αν κατά κύριο λόγο μετακινούμαστε εντός νομού μόνοι ή με ένα συνοδηγό τότε η πλάστιγγα γέρνει κατά του ασφαλιστηρίου. Αν μετακινούμαστε κάνοντας μεγάλες αποστάσεις κατά κύριο λόγο με τρία ή τέσσερα άτομα τότε καλό είναι το ασφαλιστήριό μας να περιλαμβάνει την οδική βοήθεια. Επίσης αν ο χρόνος αναμονής είναι κρίσιμος παράγοντας για εσάς τότε πιθανόν απευθυνόμενοι στην αγορά των επαγγελματιών με οχήματα δημοσίας χρήσεως που είναι πάρα πολλοί να βρείτε γρηγορότερα διαθέσιμο όχημα για να σας εξυπηρετήσει.